Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnici se pobunili

Poreznici nisu uspjeli zapečatiti hotel Kunjevci, radnici se pobunili

28.02.2013.
u 15:35

Ovlašteni inspektori Porezne uprave došli su u hotel Kunjevce na državnoj cesti Vinkovci - Županja u noći na ponedjeljak pola sata iza ponoći kako bi obavili nadzor primjene Zakona o fiskalizaciji.

Iako su utvrdili nepravilnosti kod izdavanja računa u hotelu Kunjevci, u sastavu Hotel d.o.o. na državnoj cesti Vinkovci - Županja, poreznici nisu u srijedu uspjeli zapečatiti objekt jer su se pobunili uposlenici spremni i tijelima braniti svoja radna mjesta. Ovlašteni inspektori Porezne uprave došli su u hotel Kunjevce u noći na ponedjeljak pola sata iza ponoći kako bi obavili nadzor primjene Zakona o fiskalizaciji. Kada su naručili piće, konobar im je \"na stol stavio papirić koji nije sadržavao zakonom propisane elemente računa i u trenutku naplate inspektori nisu dobili zakonom propisani račun, te su postupili sukladno zakonskim propisima, u smislu uručivanja upravnog akata (zapisnika ) kojim se konstatira činjenično stanje\". Iako su se zadržali do 3 sata, kako piše u zapisniku, nije im ispostavljen ispravan račun već \"samo kontrolni listić\".

- Na licu mjesta učinjen je zapisnik o činjeničnom stanju, koji osnivačica i direktorica društva Hotel d.o.o. Silvana Perković nije htjela primiti i odbila je isti potpisati, a na temelju zapisnika obvezniku Hotel d.o.o. izdano je rješenje o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti. Dana 25. veljače 2013. godine, pri uručenju Naredbe o privremenoj zabrani obavljanja poslovne aktivnosti odgovornoj osobi poreznog obveznika Silvani Perković, inspektori Porezne uprave su od nepoznate muške osobe, koja je bila u pratnji direktorice, doživjeli prijetnje po zdravlje, život i otkazom s posla. Za privremenu zabranu obavljanja djelatnosti u caffe baru, u sklopu poslovnog objekta obveznika Hotel d.o.o., bila je potrebna i asistencija policije. U poslovni prostor uposlenici su doveli i svoju djecu, pa je privremena zabrana obavljanja djelatnosti, opet uz asistenciju policije i Centra za socijalnu skrb, obavljena danas 28. veljače 2013.u jutarnjim satima - navodi se u izvješću Porezne uprave o ovom slučaju.

Direktorica Hotela, Silvana Perković tvrdi kako je inspektor dobio ispravan fiskalizirani račun koji, kako kaže, nije u cijelosti podmirio, i nema nikakva razloga za zatvaranje objekta na deset dana, posebice što bi za to vrijeme izgubili 50-tak tisuća kuna. Uznemireni radnici koji su se u srijedu okupili i prijetili kako će tijelima onemogućiti zatvaranje objekta u kojemu rade i hrane svoje obitelji kažu kako mnogi od njih jedini rade u obitelji i ovdje imaju sigurnost jer plaće primaju redovito, a vlasnik redovito ispunjava obveze prema državi.

Komentara 2

OB
-obrisani-
16:54 28.02.2013.

Gospoda bi pecatila samo i pisala kazne , na pocetku radnog dana im sef veli kolko kazni moraju kasirat svaki dan i kolko lokala pecatit.. Izgleda da uskoro nece imat kome pisat kazne pa ce moc zapecatit samo urede poreznerezne na kraju te parodije !

GI
gille
22:05 28.02.2013.

krasna smo država, - ovdje mislim na građane. Nije sporno neplaćanje poreza, gomilanje dugova, bogaćenje bez osnove. Sporna je primjena zakona na koji se svi pozivaju. Ali kad se primjenjuje u njihovom dvorištu, onda je to skandal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije